Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Εξωραϊστικού και εκπολιτιστικού Σωματείου με την επωνυμία ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ο ΔΡΟΣΕΡΟΣ – ΜΠΑΤΣΙ, ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ από τροποποιήσεως υπ’ αρίθμ, 11611

ΑΡΘΡΟ 1ονΙδρύεται Σωματείο εξωραϊστικό και εκπολιτιστικό με την επωνυμία ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ο ΔΡΟΣΕΡΟΣ – ΜΠΑΤΣΙ, ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΑΡΘΡΟ 2ον
Έδρα του Σωματείου ορίζεται ο Άγιος Νικόλαος-Μπατσί Σαλαμίνας

ΑΡΘΡΟ 3ον
Σκοπός, Σκοπός του Σωματείου είναι:
Α) Η πνευματική, μορφωτική και πολιτιστική ανάπτυξη των μελών του καθώς και των λοιπών οικιστών.
Β) Η πρόοδος του οικισμού, η εκτέλεση κοινoφελών έργων (ύδρευση, συγκοινωνία, φωτισμός, δρόμοι, περιβάλλον κλπ.)
Γ) Η τουριστική ανάπτυξη του οικισμού.
Δ) Η διάδοση και προαγωγή της περιήγησης και γενικά της εκδρομικής κίνησης.
Ε) Η ηθική και υλική ενίσχυση κάθε προσπάθειας για την ανέγερση και συντήρηση εκκλησιών, σχολείων και άλλων κοινωφελών ιδρυμάτων.
ΣΤ) Η ηθική και υλική ενίσχυση αθλητικών σωματείων για την ανάπτυξη του αθλητισμού στον οικισμό.
Για την πραγματοποίηση των σκοπών του Σωματείου τούτο,
α) Οργανώνει εκθέσεις, διαλέξεις, θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις.
β) Εκδίδει τοπική εφημερίδα ή περιοδικό με περιεχόμενο τοπικού ενδιαφέροντος (μορφωτικό, εξωραϊστικό, τουριστικό, καλλιτεχνικό και αθλητικό).
γ) Καλλιεργεί την αγάπη, το σεβασμό και ενδιαφέρον των κατοίκων για τον οικισμό, για την καλαίσθητη και ευπρεπή εμφάνιση του.
δ) Οργανώνει εορτές, εκδρομές, χοροεσπερίδες και λαχειοφόρες αγορές.
Ε) Απευθύνεται προς τις δημόσιες, Δημοτικές κλπ. Αρχές για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου.

ΑΡΘΡΟ 4ον
Η διάρκεια του Σωματείου είναι απεριόριστη.

ΑΡΘΡΟ 5ον
Τα μέλη του σωματείου είναι Τακτικά και Επίτιμα.
Α.- Τακτικά μέλη μπορούν να εγγραφούν
α) Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων του οικισμού εφ’ όσον έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (ιδιοκτήτες μικρότερης ηλικίας εκπροσωπούνται από τους συγγενείς εξ αίματος άλλως από τους κηδεμόνες ή έχοντες την γονική μέριμνα.)
β) Οικιστές μη ιδιοκτήτες οικιών ή οικοπέδων (ενοικιαστές) εφ’ όσον διαμένουν 3 χρόνια στο ίδιο σπίτι, συγγενείς ιδιοκτητών εξ αίματος ή αγχιστείας μέχρι του α΄ βαθμού που η παρουσία τους στον οικισμό έχει γίνει γνωστή στα μέλη του σωματείου.
Β.- Επίτιμα μέλη ανακηρύσσονται από την Γενική Συνέλευση μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, πρόσωπα που πρόσφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες στο Σωματείο.
Τα επίτιμα μέλη δεν καταβάλλουν συνδρομή, έχουν όμως τα δικαιώματα των τακτικών μελών.

ΑΡΘΡΟ 6ον
Για να γραφτή μέλος στο Σωματείο χρειάζονται:
α) Για τους ιδιοκτήτες αίτηση με τα στοιχεία του ενδιαφερομένου και με τον αριθμό συμβολαίου κτήσης του ακινήτου του.
β) Για τους συγγενείς οικιστών κλπ, αίτηση με τα στοιχεία του ενδιαφερομένου την οποία συνυπογράφουν δύο μέλη του Σωματείου.
Οι αιτήσεις πρωτοκολλούνται από τον Γενικό Γραμματέα και στην πρώτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο, υποχρεούται να πραγματοποιήσει την εγγραφή του τακτικού μέλους χωρίς άλλη διαδικασία.
Αιτήσεις που απορρίφθηκαν για οποιοδήποτε λόγο από το Διοικητικό Συμβούλιο, τίθενται στην κρίση της Γενικής Συνέλευσης με αιτιολογημένη την αιτία της απόρριψης και αυτή αποφασίζει.
Ο ενδιαφερόμενος εγγράφεται στο Μητρώο τακτικών μελών του Σωματείου εφ’ όσον καταβάλλει για δικαίωμα εγγραφής τετρακόσες (400) δραχμές και πενήντα (50) δραχμές κάθε μήνα από την εγγραφή του μέχρι το τέλος του έτους κατά το οποίο εγγράφεται.
Τα ποσά αυτά μπορούν να αυξομειώνονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πρέπει να εγκριθεί από την Γενική Συνέλευση

ΑΡΘΡΟ 7ονΗ αποχώρηση των τακτικών μελών είναι ελεύθερη, αρκεί να υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος εγγράφως, την παραίτησή του τρεις (3) το λιγότερο μήνες πριν από την λήξη του έτους।

ΑΡΘΡΟ 8ονΔΙΟΙΚΗΣΗ
1.- Η διοίκηση του Σωματείου ασκείται από την Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο.
2.- Η διοίκηση του Σωματείου αποτελείται από πρόσωπα που έχουν πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα.
3.- Αποκλείεται από την διοίκηση του Σωματείου μέλος του οποίου αφαιρέθηκαν τα πολιτικά δικαιώματα για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση.

ΑΡΘΡΟ 9ον
Γενική Συνέλευση.
1.- Η Γενική Συνέλευση αποτελείται από τα επίτιμα και τακτικά μέλη που έχει εγκρίνει την εγγραφή τους το Διοικητικό Συμβούλιο και που έχουν εκπληρώσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις προς το Σωματείο, δηλαδή έχουν καταβάλλει τις συνδρομές τους μέχρι και το έτος μέσα στο οποίο πραγματοποιείται η γενική συνέλευση.
Η Γενική Συνέλευση συγκαλείται δέκα πέντε (15) το λιγότερο μέρες πριν από την ημέρα της συνεδριάσεως, με ανάρτηση ανακοινώσεως προσκλήσεως σε όλα τα μαγαζιά του Οικισμού και στις πινακίδες του Σωματείου.
2.- Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο Διοικητικό όργανο του Σωματείου και αποφασίζει α) Για θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη.
β) Εγκρίνει ή απορρίπτει τις αποφάσεις του Διοικ. Συμβουλίου.
3.- Η Γενική Συνέλευση
α) Προσδιορίζει την κατεύθυνση της δραστηριότητας του Σωματείου και εγκρίνει ή όχι τις προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.
β) Τροποποιεί το Καταστατικό και έχει αρμοδιότητα σε κάθε θέμα που δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα άλλου οργάνου.
4.- Η Γενική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία με την παρουσία του ημίσεως (1/2) των μελών τακτικών και επίτιμων του Σωματείου που έχουν τις προϋποθέσεις της παρ. ένα (1) του παρόντος άρθρου.
Εάν δεν διαπιστωθεί απαρτία η Γενική Συνέλευση συνέρχεται πάλι την επομένη εβδομάδα την ίδια ημέρα και ώρα.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει απαρτία με οποιοδήποτε αριθμό μελών.
Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρισταμένων (παρ.1 άρθ. 9) εκτός αν διάταξη του νόμου ή του καταστατικού ορίζει διαφορετικά.
Η ψηφοφορία με ανάταση του χεριού (ενδεικτικά) εκτός αν το ¼ (ένα τέταρτο) των μελών της Γενικής Συνέλευσης ζητήσει μυστική ψηφοφορία.
5.- Η Γενική Συνέλευση εκλέγει με σχετική πλειοψηφία, το Πρόεδρο και το Γραμματέα της από τα παριστάμενα μέλη του Σωματείου.
Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης διευθύνει τις εργασίες της.
Ο Γραμματέας τηρεί τα πρακτικά και είναι υπεύθυνος για την καταχώρησή τους στο βιβλίο πρακτικών Γενικών Συνελεύσεων του Σωματείου.
Τα πρακτικά υπογράφονται από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης.
6.- Η Γενική Συνέλευση συνέρχεται σε ΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ κάθε τρία (3) χρόνια, κατά μήνα Αύγουστο και σε έκτακτη σύνοδο οποτεδήποτε κρίνεται απαραίτητο.
α) Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
β) Με έγγραφη προς το Διοικητικό Συμβούλιο αίτηση του 1/5 των μελών (παρ. 1 άρθ. 9). Μέσα σε 15 μέρες το Διοικητικό Συμβούλιο υποχρεούται να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση με τα προς συζήτηση θέματα που περιέχονται στην αίτηση.
Σε περίπτωση που το Διοικητικό Συμβούλιο για οποιοδήποτε λόγο δεν συγκαλέσει Γενική Συνέλευση μέσα στην παραπάνω προθεσμία, οι υποβάλλοντες την αίτηση συγκαλούν αυτοδίκαια Γενική Συνέλευση μέσα στις προθεσμίες που προβλέπονται από το παρόν άρθρο (παρ.1)
7.- Στην τακτική Γενική Συνέλευση μετέχουν τα μέλη που έχουν τις προϋποθέσεις της παρ. 1 του άρθ. 9.
8.- Η τακτική Γενική Συνέλευση
α) Εγκρίνει ή απορρίπτει την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής και τον οικονομικό προϋπολογισμό και απολογισμό του Διοικητικού Συμβουλίου.
β) Εκλέγει τριμελή εφορευτική επιτροπή για την διενέργεια των αρχαιρεσιών.
γ) Εκλέγει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

ΑΡΘΡΟ 10ον
Διοικητικό Συμβούλιο.
1.- Τούτο απαρτίζεται από εννέα (9) τακτικά μέλη του Σωματείου.
Τα επτά (7) μέλη εκλέγονται από τα παλαιά όρια του Οικισμού και τα δύο (2) από την επέκτασή του.
Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης η αναλογία αυτή αλλάζει για την αναλογική εκπροσώπηση των οικισμών.
2.- Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέγονται κάθε τρία (3) χρόνια από την τακτική Γενική Συνέλευση.
3.- Το Διοικητικό Συμβούλιο στην πρώτη συνεδρίασή του εκλέγει με μυστική ψηφοφορία, τον Πρόεδρο τον Αντιπρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα, τον Ταμία τον έφορο εκδηλώσεων τον έφορο εκδρομών και τον εποπτεύοντα τεχνικών έργων.
Επίσης εκλέγεται τριμελής γραμματεία εκπολιτιστικών εκδηλώσεων.
Στην πρώτη Συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο καταχωρεί στο βιβλίο πρακτικών την κατάσταση των επιλαχόντων στις αρχαιρεσίες κατά σειρά επιτυχίας.
4.- Αν κενωθεί θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτή πληρούται μέσα σε τριάντα (30) μέρες από τον πίνακα των επιλαχόντων κατά σειρά επιτυχίας με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
5.- Το Διοικητικό Συμβούλιο
α) Διευθύνει και διαχειρίζεται την περιουσία του Σωματείου
β) Εκτελεί τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης.
γ) Υποβάλλει σε τακτική Γενική Συνέλευση τον Ισολογισμό και τον προϋπολογισμό του Σωματείου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν δικαιούται να διαθέσει ή μεταβιβάσει τη χρήση ή την κυριότητα της ακίνητης περιουσίας του Σωματείου χωρίς προηγούμενη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που λαμβάνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 του παρόντος.
6.- Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει το λιγότερο μία φορά τον μήνα
Μπορεί να συγκληθεί σε έκτακτη συνεδρίαση από τον Πρόεδρο ή με αίτηση του ενός τρίτου (1/3) των μελών του.
7.- Το Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται σε απαρτία και οι αποφάσεις του είναι έγκυρες αν μετέχουν κατά τις συνεδριάσεις του, πέντε (5) το λιγότερο μέλη του.
Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου λαμβάνονται με πλειοψηφία των μελών που μετέχουν στην συνεδρίαση.
Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου.

ΑΡΘΡΟ 11ον
Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Αυτός διευθύνει τις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου και γενικά του Σωματείου και εισηγείται τα θέματα προς το Διοικητικό Συμβούλιο.
Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος αυτόν αναπληροί ο Αντιπρόεδρος.
Ο Πρόεδρος εκπροσωπεί το Σωματείο ενώπιον των Δικαστηρίων παντός βαθμού και δικαιοδοσίας και κάθε άλλης αρχής μετά από προηγούμενη κατά περίπτωση απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. θεωρεί τα βιβλία και διπλότυπα αποδείξεων και πληρωμών του Σωματείου.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. εποπτεύει για την τήρηση του καταστατικού, συγκαλεί τις τακτικές και έκτακτες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και προεδρεύει σ’ αυτές.
Υπογράφει μαζί με τον Γενικό Γραμματέα κάθε έγγραφο του Σωματείου όπως και τα αποσπάσματα ή αντίγραφα πρακτικών του Δ.Σ. ή της Γενικής Συνέλευσης.
Σε περίπτωση απουσίας και του Αντιπροέδρου προεδρεύει του Δ.Σ. ο πλειοψηφίσας από τους παρόντες Συμβούλους.

ΑΡΘΡΟ 12ονΓενικός Γραμματέας.
Ο Γενικός Γραμματέας τηρεί:
α) Βιβλίο πρακτικών του Δ.Σ. τα οποία υποχρεούται να συντάσσει αυτός και να τα καταχωρεί έγκαιρα στο βιβλίο πρακτικών ώστε να υπογράφονται από τα μέλη του Δ.Σ. στην επόμενη συνεδρίασή του.
β) Μητρώο τακτικών και επίτιμων μελών του Σωματείου.
Γ) Καρτέλες των τακτικών και επίτιμων μελών του Σωματείου τις οποίες ενημερώνει με κάθε στοιχείο σχετικό με την δραστηριότητά τους για την πραγματοποίηση των σκοπών του Σωματείου όπως αυτοί διαγράφονται από το Καταστατικό.
Ο Γενικός Γραμματέας συντάσσει κάθε έγγραφο του Σωματείου και το συνυπογράφει με τον Πρόεδρο του Δ.Σ.
Επίσης συνυπογράφει με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. τα αποσπάσματα ή τα αντίγραφα πρακτικών του Δ.Σ. ή της Γενικής Συνέλευσης.
Τηρεί αρχείο αλληλογραφίας του Σωματείου και το σχετικό βιβλίο πρωτοκόλλου.
Φυλάσσει το βιβλίο πρακτικών γενικών συνελεύσεων και την σφραγίδα του Σωματείου.

ΑΡΘΡΟ 13ον
Ταμίας
Αυτός είναι αρμόδιος για κάθε διαχειριστικό θέμα που αφορά το Σωματείο και είναι υπεύθυνος απέναντι στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Ο Ταμίας ενεργεί εισπράξεις και πληρωμές σύμφωνα με το καταστατικό και τις αποφάσεις του Δ.Σ. Τηρεί βιβλία της διαχειρίσεως του. Συντάσσει τον ισολογισμό και προϋπολογισμό του Σωματείου και τον υποβάλλει έγκαιρα για έγκριση στο Δ.Σ. Σε περίπτωση απουσίας του Ταμία από τα γραφεία του Σωματείου, εισπράξεις συνδρομών των μελών του Σωματείου, μπορεί να ενεργήσει οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ. βάσει του διπλοτύπου του Σωματείου. Ο Ταμίας οφείλει να υπενθυμίζει δια σημειώματος σε κάθε μέλος που καθυστερεί τη καταβολή της συνδρομής του περισσότερο από δώδεκα (12) μήνες.
Σε περίπτωση που η καθυστέρηση υπερβαίνει τους είκοσι τέσσερις (24) μήνες ο Ταμίας υποβάλει ονομαστική κατάσταση εκείνων που καθυστερούν την συνδρομή τους στο Δ.Σ. για να αποφασίσει σχετικά.

ΑΡΘΡΟ 14ον
Καταθέσεις-Αναλήψεις:
Το Σωματείο τηρεί σε τράπεζα που εδρεύει στη Σαλαμίνα ή στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, λογαριασμό στον οποίο κατατίθεται κάθε ταμιακό υπόλοιπο και υπερβαίνει τις είκοσι χιλιάδες (20.000) δραχμές.
Το ποσόν αυτό των είκοσι χιλιάδων (20.000) φυλάσσει ο Ταμίας για τις άμεσες ανάγκες του Σωματείου.
Οι αναλήψεις πραγματοποιούνται μετά από απόφαση του Δ.Σ. από τον Ταμία με έγκριση του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα.

ΑΡΘΡΟ 15ον
Ελεγκτική Επιτροπή:
1.- Η Ελεγκτική Επιτροπή απαρτίζεται από τρία (3) τακτικά μέλη του Σωματείου.
2.- Τα μέλη της Ελεγκτικής επιτροπής εκλέγονται κάθε τρία (3) χρόνια από την τακτική Γενική Συνέλευση.
3.- Η Ελεγκτική Επιτροπή ελέγχει την οικονομική διαχείριση του Σωματείου, τον ισολογισμό και απολογισμό αυτού. Συντάσσει έγκαιρα σχετική έκθεση που υποβάλλει στην τακτική Γενική Συνέλευση.

ΑΡΘΡΟ 16ον
Ευθύνη των μελών:
1.- Κάθε παράβαση της νομοθεσίας ``περί Συλλόγων και Σωματείων`` ή του Καταστατικού με υπαίτιο πράξη ή παράλειψη μέλους του Σωματείου ή της Διοικήσεως αυτού, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα απέναντι του Σωματείου και επισύρει πειθαρχικές ποινές που μπορούν να φθάσουν μέχρι τη διαγραφή του υπαιτίου από το Σωματείο, ανεξάρτητα από τις ποινικές ή άλλες τυχόν νομικές κυρώσεις.
Πειθαρχικό παράπτωμα αποτελεί και η παραβίαση διατάξεων του καταστατικού από μέλος του ομίλου ή της Διοικήσεως αυτού.
2.- Αρμόδιο όργανο για την επιβολή πειθαρχικών ποινών είναι το Δ.Σ. του Σωματείου που αποφασίζει κατά πλειοψηφία μετά από κλήση του υπαιτίου σε απολογία.
3.- Πειθαρχικές ποινές είναι:
α) Επίπληξη, β) Πρόστιμο μέχρι 1.000 Δρχ, γ) Αποβολή μέχρι τρεις (3) μήνες και δ) Διαγραφή από το Μητρώο μελών του Σωματείου.

ΑΡΘΡΟ 17ον
Πόροι του Σωματείου:
Πόροι του Σωματείου είναι: α) Συνδρομές των μελών, β) Δωρεές, γ) έκτακτες εισφορές, δ) Εισπράξεις από εκδηλώσεις, χοροεσπερίδες, λαχειοφόρες αγορές και άλλες εκδηλώσεις του Σωματείου, ε) Ενισχύσεις από κρατικούς ή άλλους φορείς.

ΑΡΘΡΟ 18ον
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ.
Η τροποποίηση του Καταστατικού αποφασίζεται από την Γενική Συνέλευση που βρίσκεται σε απαρτία με την παρουσία του ½ ενός δευτέρου των μελών που έχουν τις προϋποθέσεις του άρθρου 9 παρ. 1.
Για να τροποποιηθεί το Καταστατικό απαιτείται πλειοψηφία των τριών τετάρτων (3/4) των παρευρισκομένων μελών του Σωματείου.

ΑΡΘΡΟ 19ον
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ
1.- Εκείνα τα τακτικά μέλη που θέλουν να μετάσχουν σαν υποψήφιοι για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ή για τη νέα Ελεγκτική Επιτροπή, υποβάλουν στο Διοικητικό Συμβούλιο σχετική αίτηση, σε απλό χαρτί , πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την τακτική Γενική Συνέλευση.
2.- Οι αρχαιρεσίες ενεργούνται με μυστική ψηφοφορία και με ψηφοδέλτια ομοιόμορφα που περιλαμβάνουν το ονοματεπώνυμο των υποψηφίων κατά απόλυτη αλφαβητική σειρά πρώτα για το Διοικητικό Συμβούλιο και μετά για την Ελεγκτική Επιτροπή.
3.-Οι σταυροί προτιμήσεως είναι μέχρι εννέα (9) για το Διοικητικό Συμβούλιο και τρεις (3) για την Ελεγκτική Επιτροπή.
4.- Πριν από τις αρχαιρεσίες η Γενική Συνέλευση εκλέγει με ανάταση του χεριού και σχετική πλειοψηφία τριμελή Εφορευτική Επιτροπή.
5.-Η ψηφοφορία θα γίνεται στις 7 η ώρα, μέχρι τη περάτωσή της που δεν μπορεί να παραταθεί μετά την δύση του Ηλίου.
6.- α) Μετά το τέλος της ψηφοφορίας η Εφορευτική Επιτροπή ενεργεί τη διαλογή των ψηφοδελτίων και καταρτίζει πίνακα επιτυχόντων και επιλαχόντων κατά σειρά επιτυχίας τόσο για το Δ.Σ. όσο και για την Ε.Ε. που τον υπογράφουν και τα τρία (3) μέλη της.
β) Σε περίπτωση ισοψηφίας η σειρά επιτυχίας εκείνων που ισοψήφησαν ορίζεται με κλήρωση που ενεργεί αμέσως η Εφορευτική Επιτροπή.

ΑΡΘΡΟ 20ον
Τις αρμοδιότητες των εφόρων εκδρομών και εκδηλώσεων, του εποπτεύοντος των τεχνικών έργων καθώς και της τριμελούς γραμματείας εκπολιτιστικών εκδηλώσεων, καθορίζει το Δ.Σ. σε μια από τις τρεις (3) πρώτες συνεδριάσεις του.
Οι ανωτέρω μπορούν να πλαισιωθούν από μέλη του Σωματείου για την καλλίτερη αποτελεσματικότητα των τομέων που έχουν αναλάβει.
Τα μέλη που πλαισιώνουν τους υπεύθυνους μπορούν να μετέχουν του Δ.Σ. όταν μέσα στα προς συζήτηση θέματα είναι και θέματα της αρμοδιότητάς τους. Η συμμετοχή τους έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

ΑΡΘΡΟ 21ονΛΥΣΗ ΑΣΑΦΕΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ :
Κάθε ασάφεια του καταστατικού λύνεται από την Γενική Συνέλευση λαμβανομένων υπ’ όψιν και των σχετικών διατάξεων του νόμου περί Συλλόγων και Σωματείων του Αστικού Κώδικα και των νόμων που ισχύουν κάθε φορά.

ΑΡΘΡΟ 22ον
ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ:
Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ Σωματείου είναι στρογγυλή και αναγράφει τον τίτλο του Σωματείου γύρω από την εικόνα του Αγίου Νικολάου.
Το παρόν καταστατικό συγκείμενο εξ 22 άρθρων συνεζητήθη και εψηφίσθη κατ’ άρθρον και εις το σύνολον του και τελικώς ενεκρίθη ως έχει ανωτέρω υπό της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του άνω Σωματείου κατά την συνελθούσα την 28ην Αυγούστου 1983 στο Μπατσί Σαλαμίνας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Σπύρος ΣΑΡΕΛΑΣ / Ο Γενικός Γραμματέας Μ. ΜΠΑΡΚΑ.